Printer Friendly Version 25.04.2024 - Obeležen dan škole – 102. Osnovna Škola Panajot Volov u Sofiji @ 26 April 2024 12:42 PM

Ambasador Jović je na dan škole, posetio 102. Osnovnu školu "Panajot Volov" u Sofiji, inače velike prijatelje Ambasade Srbije i samog ambasadora. Od 2022.g. u ovoj školi se pored ostalog, na fakultativnoj osnovi izučava i srpski jezik. Nastava srpskog se odvija od šestog razreda, a trend zainteresovanih je u porastu.

Pored ostalih tema, ambasador je sa direktorkom škole, kao i sa ostalim rukovodiocima i nastavnicima, razgovarao na temu Transgraničnih projekata, a u kontekstu mogućnosti da ova škola u narednom periodu, zajedno sa sličnom školom iz pograničnih opština Republike Srbije, aplicira za dobijanje sredstava za konkretan projekat, čija bi realizacija unapredila uslove u kojima se deca u ovoj školi obrazuju. Dodatno, razmotrene su i mogućnosti za povezivanje ove škole i osnovne škole u Dimitrovgradu ali neke od osnovnih škola u Beogradu, sa ciljem spajanja dece i dodatnog učvršćivanja veza između dva naroda.