Printer Friendly Version 25.04.2024 - Обележен дан школе – 102. Основна Школа Панајот Волов у Софији @ 26 April 2024 12:41 PM

Амбасадор Јовић је на дан школе, посетио 102. Основну школу "Панајот Волов" у Софији, иначе велике пријатеље Амбасаде Србије и самог амбасадора. Од 2022.г. у овој школи се поред осталог, на факултативној основи изучава и српски језик. Настава српског се одвија од шестог разреда, а тренд заинтересованих је у порасту.

Поред осталих тема, амбасадор је са директорком школе, као и са осталим руководиоцима и наставницима, разговарао на тему Трансграничних пројеката, а у контексту могућности да ова школа у наредном периоду, заједно са сличном школом из пограничних општина Републике Србије, аплицира за добијање средстава за конкретан пројекат, чија би реализација унапредила услове у којима се деца у овој школи образују. Додатно, размотрене су и могућности за повезивање ове школе и основне школе у Димитровграду али неке од основних школа у Београду, са циљем спајања деце и додатног учвршћивања веза између два народа.