Printer Friendly Version 07.03.2024 – Амбасадор Ж. Јовић и председник Бугарске индустријске – привредне коморе, Ц. Симеонов отворили бизнис форум @ 7 March 2024 11:24 AM

Дана 06. марта 2024. године, у сарадњи са Бугарском индустријско - привредном комором (БИПК), а у организацији Националног индустријског клуба и Бугарске Асоцијације Индустрије одбране, одржан је бизнис форум са представницима привредних субјеката из РБ.

Форум су отворили председник БИПК, Ц. Симеонов, и амбасадор Ж. Јовић, а ко-председавајући еурорегиона Нишава, В. Тошић, одржао је презентацију на тему имплементације програма за Дуално образовање „Dual Professional Training“, с посебним освртом на сарадњу између Р. Србије и  РБ. Такође, на форум су учествовали представници  ПКС из Пирота и Машинског факултета, Универзитета у Нишу. 

Амбасадор Ж. Јовић је присутне упознао са актуелном пословном климом у Р. Србији, те посебно истакао резултате на плану развоја путне и друге инфраструктуре, као предуслова за даља улагања и још бржи економски развој. Амбасадор Јовић указао је и на отвореност и спремност Амбасаде да у оквиру својих надлежности и могућности, пружи помоћ заинтересованим бугарским компанијама, у циљу остваривања евентуалне сарадње са нашим фирмама. Први саветник, М. Секулић упознао је присутне са актуелном економском сарадњом две земље, као и са важећом правном регулативом и свим потенцијалним олакшицама које могу да помогну страним инвеститорима да се у својим пословним концепцијама определе за Р. Србију. У том контексту, преставио је кретање српског БДП протеклих неколико година, и међународне процене кредитног рејтинга и других показатеља успешности српске привреде.