Printer Friendly Version 19.01.2024. – Амбасадор Јовић у посети Родопима - обележавање Богојављења @ 23 January 2024 12:00 PM

У периоду од 17. до 20.01. амбасадор Јовић је боравио у посети Родопима, једном од највећих планинских масива у Републици Бугарској. Током посете овом региону реализовао је више састанака са руководством локалних самоуправа, пре свега са председницима Општине Чепеларе (Боран Хаџиев) и Општине Смољан (Николај Мелемов). Такође, у друштву министра спорта Републике Бугарске, Димитра Илиева, и министарке туризма Републике Бугарске, Зарице Динкове, присуствовао је свечаном отварању светског купа у борду, који се одржао у једном од три највећа зимска центра у Бугарској, Пампорову.

Поред наведеног, у организацији Амбасаде Србије у Републици Бугарској, и ове године је организовано обележавање Богојављења и традиоционално улажење у воду. Поред изасланика одбране Републике Србије, потпуковника Жељка Симића, и десетине српских грађана који су са амбасадором ушли у Смољанску реку, догађају је присуствовала екипа продукцијске куће Триангл, Тамаре Грујић, као и водитељи нове емисије „Скијом по Балкану“, Тијана Дапчевић и Игор Лазић Нигор.