Printer Friendly Version 04.12.2023 - U Sofiji održana turistička prezentacija TOB @ 4 December 2023 01:22 PM

Dana 01. decembra 2023. godine, u Sofiji, Turistička organizacija Beograd - TOB, u saradnji sa Ambasadom R. Srbije u Sofiji, predstavila je turističke potencijale Srbije i Beograda, sa posebnim akcentom na kulturne manifestacije i događaje.

Događaj su otvorili Ambasador Željko Jović, pomoćnik direktora TOB, Slobodan Unković, i vlasnik jedne od najvećih turističkih agencija u RB, „Bohemija“, Bajko Bajkov. Ambasador Jović je ukazao na značaj saradnje R. Srbije i R. Bugarske, posebno u oblasti turizma, te naveo da se upravo kvalitetnim i jakim vezama između građana dve države, a koje pospešuje turizam, ubrzano i intezivno razvijaju i ukupni bilateralni odnosi R. Srbije i R. Bugarske. Takođe, ambasador Jović je istakao da veliki značaj kod evidentno vidnog povećanja broja bugarskih turista u Srbiji ima odlična putna infrastruktura, odnosno činjenica da se iz Beograda u Sofiju (i obratno) može stići za manje od 4 sata. S tim u vezi, napomenuo je da je strateškim opredeljenjem i naporima Vlade R. Srbije, uz podršku predsednika Srbije, A. Vučića, R. Srbija od 2012. godine izgradila preko 400 km autoputeva i brzih saobraćajnica.

Ambasador Jović je izrazio očekivanja i nadu da će u narednom periodu još veći broj bugarske braće i prijatelja posetiti Srbiju i doći da uživaju u dobroj hrani, muzici, lepotama naše zemlje i gostoprimljivosti našeg naroda.
Promociji Beograda u Sofiji pridružile su se i turističke organizacije Niša, Sokobanje i Dimitrovgrada, kao i brojni predstavnici hotela i spa centara iz Srbije.

Predstavnici turističkih privrednih subjekata dve zemlje su nakon prezentacija održali pojedinačne (B2B) sastanke i razmenili informacija od uzajamnog interesa, a u cilju ostvarivanja eventualne buduće poslovne saradnje. Struktura kompanija je prevashodno bila iz domena hotelijerstva, ugostiteljstva i banjskog turizma.