Printer Friendly Version 04.12.2023 - У Софији одржана туристичка презентација ТОБ @ 4 December 2023 01:20 PM

Дана 01. децембра 2023. године, у Софији, Туристичка организација Београд - ТОБ, у сарадњи са Амбасадом Р. Србије у Софији, представила је туристичке потенцијале Србије и Београда, са посебним акцентом на културне манифестације и догађаје.

Догађај су отворили Амбасадор Жељко Јовић, помоћник директора ТОБ, Слободан Унковић, и власник једне од највећих туристичких агенција у РБ, „Бохемија“, Бајко Бајков. Амбасадор Јовић је указао на значај сарадње Р. Србије и Р. Бугарске, посебно у области туризма, те навео да се управо квалитетним и јаким везама између грађана две државе, а које поспешује туризам, убрзано и интезивно развијају и укупни билатерални односи Р. Србије и Р. Бугарске. Такође, амбасадор Јовић је истакао да велики значај код евидентно видног повећања броја бугарских туриста у Србији има одлична путна инфраструктура, односно чињеница да се из Београда у Софију (и обратно) може стићи за мање од 4 сата. С тим у вези, напоменуо је да је стратешким опредељењем и напорима Владе Р. Србије, уз подршку председника Србије, А. Вучића, Р. Србија од 2012. године изградила преко 400 км аутопутева и брзих саобраћајница.

Амбасадор Јовић је изразио очекивања и наду да ће у наредном периоду још већи број бугарске браће и пријатеља посетити Србију и доћи да уживају у доброј храни, музици, лепотама наше земље и гостопримљивости нашег народа.

Промоцији Београда у Софији придружиле су се и туристичке организације Ниша, Сокобање и Димитровграда, као и бројни представници хотела и спа центара из Србије.

Представници туристичких привредних субјеката две земље су након презентација одржали појединачне (Б2Б) састанке и разменили информација од узајамног интереса, а у циљу остваривања евентуалне будуће пословне сарадње. Структура компанија је превасходно била из домена хотелијерства, угоститељства и бањског туризма.