Printer Friendly Version 27.11.2023 - Ambasador Ž. Jović održao sastanak sa ministarkom za inovacije i razvoj u Vladi RB, Milenom Stojčevom @ 27 November 2023 01:28 PM

Ambasador Željko Jović se 24. novembra 2023. godine sastao sa ministarkom za inovacije i razvoj u Vladi RB, Milenom Stojčevom. Tokom sastanka ambasador je predstavio dosadašnje uspehe Republike Srbije u oblasti digitalizacije, inovacija i razvoja nauke, te istakao čvrsto opredeljenje Republike Srbije i njenih nadležnih institucija da strategiju svog daljeg razvoja zasnivaju na snažnom i posvećenom angažmanu u oblasti nauke, razvoja inovativnih tehnologija i povezivanja istih sa ključnim sferama društva.

Ministarka Stojčeva je iznela slične stavove i ukazala na aktivnosti Republike Bugarske i njenog ministarstva, te istakla ličnu inicijativu da sredinom februara sledeće godine, u Sofiji bude organizovana regionalna konferencija na kojoj bi se razmotrile mogućnosti uspostavljanja konkretne saradnje u pomenutim oblastima, a među srodnim ministarstvima i nadležnim institucijama regionalnih država, u cilju stvaranja jače konkurentne sposobnosti našeg regiona i mogućnosti za dalji, jači i brži razvoj.