Printer Friendly Version 27.11.2023 - Амбасадор Ж. Јовић одржао састанак са министарком за иновације и развој у Влади РБ, Миленом Стојчевом @ 27 November 2023 01:27 PM

Амбасадор Жељко Јовић се 24. новембра 2023. године састао са министарком за иновације и развој у Влади РБ, Миленом Стојчевом. Током састанка амбасадор је представио досадашње успехе Републике Србије у области дигитализације, иновација и развоја науке, те истакао чврсто опредељење Републике Србије и њених надлежних институција да стратегију свог даљег развоја заснивају на снажном и посвећеном ангажману у области науке, развоја иновативних технологија и повезивања истих са кључним сферама друштва.

Министарка Стојчева је изнела сличне ставове и указала на активности Републике Бугарске и њеног министарства, те истакла личну иницијативу да средином фебруара следеће године, у Софији буде организована регионална конференција на којој би се размотриле могућности успостављања конкретне сарадње у поменутим областима, а међу сродним министарствима и надлежним институцијама регионалних држава, у циљу стварања јаче конкурентне способности нашег региона и могућности за даљи, јачи и бржи развој.