Printer Friendly Version Обележавање Дана примирја у Првом светском рату на Српском војничком гробљу у Софији @ 13 November 2023 08:26 AM

Дана 11. новембра 2023. године на Српском војничком гробљу у Софији, полагањем венаца одата је пошта палим српским херојима и обележен је Дан примирја у Првом светском рату.

Обележавању Дана примирја и полагању венаца присуствовали су запослени у Амбасади Србије у Софији, представници српских држављана који живе и раде у Софији, као и чланови Друштва за неговање слободарских традиција Србије из Ниша. Овогодишње обележавање овог важног дана одржано је без прусуства других званица и представника дипломатског кора, због почетка радова на реконструкцији гробља и уређења парцеле, а у сарадњи са Министарством за рад, социјална и борачка питања Владе Републике Србије.

Иначе, 12. новембра 2023. године у Софији је боравио и државни секретар поменутог министарства, Дејан Антић, који је са амбасадором Јовићем обишао гробље, поклонио се сенима палих српских јунака и остварио увид у започете радове.