Printer Friendly Version 10.10.2023 – U Sofiji održan sastanak predstavnika Ministarstva kulture R. Srbije i R. Bugarske @ 13 October 2023 10:30 AM

Dana 10.10.2023. godine, predstavnici delegacija iz R. Srbije, državni sekretar Ministarstva kulture R. Srbije, Miodrag Ivanović i načelnik Sektora za savremeno stvaralaštvo, Mladen Vesković održali su sastanak sa zamenikom ministra kulture RB, Čavdarom Georgijevim i članovima bugarske delegacije.

Naša strana je pored nastavka saradnje u okviru zaštite kulturnog nasleđa, predložila i intenziviranje saradnje u oblastima: Kinematografije (kroz program podsticaja za produkciju audio-vizuelnih dela), Foruma slovenskih kultura (u ediciji „100 slovenskih romana“), i dr. Takođe, predloženo je i intenziviranje saradnje u oblasti vizuelnih umetnosti (izložbe savremenih umetnika) kao i na polju suzbijanja ilegalne trgovine umetničkim delima. Dogovoreno je da se u narednom periodu usaglasi novi predlog „Programa kulturne saradnje između Ministarstva kulture R. Srbije i R. Bugarske“ za period 2023 -2025. godine.

Navedenom sastanku prisustvovao je i amb. Ž. Jović, koji je bugarskoj strani predložio nekoliko tema i pitanja, koji bi se zajedničkim naporima mogli realizovati do kraja ove godine.