Printer Friendly Version 10.10.2023 – У Софији одржан састанак представника Министарства културе Р. Србије и Р. Бугарске @ 13 October 2023 10:28 AM

Дана 10.10.2023. године, представници делегација из Р. Србије, државни секретар Министарства културе Р. Србије, Миодраг Ивановић и начелник Сектора за савремено стваралаштво, Младен Весковић одржали су састанак са замеником министра културе РБ, Чавдаром Георгијевим и члановима бугарске делегације.

Наша страна је поред наставка сарадње у оквиру заштите културног наслеђа, предложила и интензивирање сарадње у областима: Кинематографије (кроз програм подстицаја за продукцију аудио-визуелних дела), Форума словенских култура (у едицији „100 словенских романа“), и др. Такође, предложено је и интензивирање сарадње у области визуелних уметности (изложбе савремених уметника) као и на пољу сузбијања илегалне трговине уметничким делима. Договорено је да се у наредном периоду усагласи нови предлог „Програма културне сарадње између Министарства културе Р. Србије и Р. Бугарске“ за период 2023 -2025. године.

Наведеном састанку присуствовао је и амб. Ж. Јовић, који је бугарској страни предложио неколико тема и питања, који би се заједничким напорима могли реализовати до краја ове године.