Printer Friendly Version 08.07.2023. – Ambasador Jović posetio je u Erdenu (opština Montana) padobransku ekipu Vojske Srbije @ 10 July 2023 10:05 AM

Padobranci 63. padobranske brigade iz Niša učestvovali su u drugoj rundi regionalnog padobranskog takmičenja, pod nazivom "Istočnoevropski kup u skoku na cilj", u periodu od 6. do 9. jula 2023. godine, na sportskom aerodromu Erden. Neposredni organizator i domaćin takmičenja bio je Aeroklub Montana i njohiv predsednik Angel Stamenov, uz podršku preduzeća „AVA Sky Ltd“ . Na takmičenju je učestvovalo osam ekipa sastavljenih od takmičara iz Republike Bugarske, Republike Srbije, Bosne i Hercegovine, Republike Moldavije, Rumunije, Republike Mađarske, Republike Poljske.

U subotu 8. jula, pripadnike Vojske Srbije koji učestvuju na takmičenju posetio je ambasador, Željko Jović, u pratnji izaslanika odbrane potpukovnika Željka Simića. Pripadnici Padobranske ekipe Vojske Srbije su ambasadora upoznali sa vazduhoplovnom sportskom disciplinom "skok na cilj", ciljem i značajem učešća na takmičenju. Nakon završetka takmičarskog dana, ambasador je sa pripadnicima Padobranske ekipe 63. brigade izveo i svoj prvi skok (tandem), čime je simbolično postao član ove velike porodice. Inače, naši padobranci su na ovom takmičenju osvojili pojedinačno prvo mesto i drugo u grupnoj konkurenciji.