Printer Friendly Version 08.07.2023. – Амбасадор Јовић посетио је у Ердену (општина Монтана) падобранску екипу Војске Србије @ 10 July 2023 10:04 AM

Падобранци 63. падобранске бригаде из Ниша учествовали су у другој рунди регионалног падобранског такмичења, под називом "Источноевропски куп у скоку на циљ", у периоду од 6. до 9. јула 2023. године, на спортском аеродрому Ерден. Непосредни организатор и домаћин такмичења био је Аероклуб Монтана и њохив председник Ангел Стаменов, уз подршку предузећа „AVA Sky Ltd“ . На такмичењу је учествовало осам екипа састављених од такмичара из Републике Бугарске, Републике Србије, Босне и Херцеговине, Републике Молдавије, Румуније, Републике Мађарске, Републике Пољске.

У суботу 8. јула, припаднике Војске Србије који учествују на такмичењу посетио је амбасадор, Жељко Јовић, у пратњи изасланика одбране потпуковника Жељка Симића. Припадници Падобранске екипе Војске Србије су амбасадора упознали са ваздухопловном спортском дисциплином "скок на циљ", циљем и значајем учешћа на такмичењу. Након завршетка такмичарског дана, амбасадор је са припадницима Падобранске екипе 63. бригаде извео и свој први скок (тандем), чиме је симболично постао члан ове велике породице. Иначе, наши падобранци су на овом такмичењу освојили појединачно прво место и друго у групној конкуренцији.