Printer Friendly Version Održavanje 12 balkanskog vinskog takmičenja - festivala „The Balkans Intenational Wine Competition and Festival 2023" @ 23 June 2023 03:26 PM

U Sofiji je juče, ispred Nacionalne palate kulture, povodom 12 balkanskog vinskog festivala „The Balkans Intenational Wine Competition and Festival 2023“ (BIWCF),održana ceremonija dodele nagrada za najbolja vina.

Ove godine proizvođači vina iz R. Srbije osvojile su dve nagrade. Za najbolje polusuvo vino pobedila je vinarija Despoika „Nemir 2022", a nagradu za najbolje belo vino domaće sorte, pripala je vinariji Vinčić „Grand Fru 2020, Grašac, Fruška Gora“.

Događaju je prisustvovao i ambasador Ž. Jović, koji se u svom obraćanju zahvalio organizatorima na pozivu i istakao značaj navedenog događaja, pre svega u pogledu jačanja ekonomskih odnosa između zemalja ZB.  Takođe, amb. Jović je i ovom prilikom uputio poziv svim prisutnim proizvođačima i distributerima vina da se prijave i aktivno prisustvuju na Drugom međunardonom sajmu vina „Vinska vizija Otvoreni Balkan“, koji će se održati u periodu od 16. do 19. novembar 2023, godine u Beogradu, te obišao štandove i razgovarao sa izlagačima.