Printer Friendly Version Ambasador Željko Jović u Sofiji prisustvovao radnom sastanku Instituta za mirenje i arbitražu R. Srbije i R. Bugarske i otvorio Radionicu „Rešavanje radnih sporova – partnerstvo za znanje najbolje prakse” @ 19 June 2023 09:44 AM

U Sofiji je u periodu od 14. do 16. juna 2023. godine održana Radionica „Rešavanje radnih sporova – partnerstvo za znanje najbolje prakse” u organizaciji Nacionalnog instituta za mirenje i arbitražu R. Bugarske (NIPA), koju je otvorio ambasador Ž. Jović. Na radnom sastanku sa predstavnicima NIPA učestvovali su predstavnici Republičke agencije za mirno rešavanje radnih sporova R. Srbije.


Glavna tema radionice bila je usmerena na identifikaciju sličnosti i razlika u postupcima rešavanja sporova i mogućnosti za saradnju u potencijalnom zajedničkom projektu u okviru programa INTERREG VI-A IPA Bugarska-Srbija, 2021-2027.

Obzirom da R. Srbija i R. Bugarska imaju potpisan Memorandum o razumevanju za saradnju na prevenciji i rešavanju radnih sporova, navedeni događaj je pružio još jednu priliku za jačanje dugogodišnje međuinstitucionalne saradnje i prijateljstva.