Printer Friendly Version Амбасадор Жељко Јовић у Софији присуствовао радном састанку Института за мирење и арбитражу Р. Србије и Р. Бугарске и отворио Радионицу „Решавање радних спорова – партнерство за знање најбоље праксе” @ 19 June 2023 09:42 AM

У Софији је у периоду од 14. до 16. јуна 2023. године одржана Радионица „Решавање радних спорова – партнерство за знање најбоље праксе” у организацији Националног института за мирење и арбитражу Р. Бугарске (НИПА), коју је отворио амбасадор Ж. Јовић. На радном састанку са представницима НИПА учествовали су представници Републичке агенције за мирно решавање радних спорова Р. Србије.


Главна тема радионице била је усмерена на идентификацију сличности и разлика у поступцима решавања спорова и могућности за сарадњу у потенцијалном заједничком пројекту у оквиру програма INTERREG VI-A IPA Бугарска-Србија, 2021-2027.

Обзиром да Р. Србија и Р. Бугарска имају потписан Меморандум о разумевању за сарадњу на превенцији и решавању радних спорова, наведени догађај је пружио још једну прилику за јачање дугогодишње међуинституционалне сарадње и пријатељства.