Printer Friendly Version 20. Međunarodni dečji etno festival ,,Deca Balkana s duhovnošću Evrope" održan u Haskovu, R. Bugarskoj @ 7 June 2023 11:35 AM

Na 20. Međunarodnom dečjem etno festivalu ,,Deca Balkana s duhovnošću Evrope" održanom u Haskovu, u Bugarskoj, Hor Dečjeg kulturnog centra Beograd, na čelu sa dirigenticom mr Nevenom Ivanović, u konkurenciji od stopedeset umetničkih grupa osvojio je specijalnu nagradu. Festival, koji se održava povodom proslave 1. juna - Međunarodnog dana deteta, tradicionalno se održava na Letnjoj pozorišnoj sceni u zelenoj oazi Mineralne banje u okolini Haskova.

Takmičenje vokalnih i plesnih grupa sa Balkana - Bosne i Hercegovine, Moldavije, Rumunije, Severne Makedonije, Srbije, Crne Gore i iz svih oblasti Bugarske pratila je Bugarska nacionalna televizija, koja je snimala Gala koncert i pravila specijalnu emisiju posvećenu dvadesetom jubilarnom okupljanju dece Balkana.

Nakon uspešnog nastupa na festivalu u Haskovu, narednog dana Hor Dečjeg kulturnog centra Beograd nastavio je muzičko druženje sa dečjim horom iz Nacionalne dečje palate iz Sofije priredivši zajednički večernji koncert u ovoj instituciji za decu u Sofiji.

Učesnici iz Dečjeg kulturnog centra Beograd bili su i gosti Ambasade Srbije u Sofiji, u kojoj su se toga dana mogli čuti najlepši dečji glasovi i pesme ,,Ovo je Srbija" i ,,Kolovođa".