Printer Friendly Version 20. Међународни дечји етно фестивал ,,Деца Балкана с духовношћу Европе" одржан у Хаскову, Р. Бугарској @ 7 June 2023 11:34 AM

На 20. Међународном дечјем етно фестивалу ,,Деца Балкана с духовношћу Европе" одржаном у Хаскову, у Бугарској, Хор Дечјег културног центра Београд, на челу са диригентицом мр Невеном Ивановић, у конкуренцији од стопедесет уметничких група освојио је специјалну награду. Фестивал, који се одржава поводом прославе 1. јуна - Међународног дана детета, традиционално се одржава на Летњој позоришној сцени у зеленој оази Минералне бање у околини Хаскова.

Такмичење вокалних и плесних група са Балкана - Босне и Херцеговине, Молдавије, Румуније, Северне Македоније, Србије, Црне Горе и из свих области Бугарске пратила је Бугарска национална телевизија, која је снимала Гала концерт и правила специјалну емисију посвећену двадесетом јубиларном окупљању деце Балкана.

Након успешног наступа на фестивалу у Хаскову, наредног дана Хор Дечјег културног центра Београд наставио је музичко дружење са дечјим хором из Националне дечје палате из Софије приредивши заједнички вечерњи концерт у овој институцији за децу у Софији.

Учесници из Дечјег културног центра Београд били су и гости Амбасаде Србије у Софији, у којој су се тога дана могли чути најлепши дечји гласови и песме ,,Ово је Србија" и ,,Коловођа".