Printer Friendly Version Отварање почасног конзулата Р. Србије у Благојевграду @ 22 May 2023 01:17 PM

Дана 19. маја 2023. године, у присуству представника Министарства спољних послова Р. Србије и Р. Бугарске и других бугарских институција, председника општиског савета Благојевграда, Р. Таскова, представника БПЦ, почасних конзула акредитованих у Бугарској, као и великог броја житеља наведеног града, свечано је отворен почасни Конзулат Р. Србије, којим ће руководити почасни конзул, господин Митко Солаков.


Конзулат су званично отворили амбасадор Жељко Јовић. градоначелник Благојевграда, Илко Стојанов и почасни конзул, М. Солаков. У свом обраћању, амбасадор Јовић је истакао велико задовољство због овог чина, додавши да је почасни конзулат отворен захваљујући заједничком ангажовању обе стране, и да је управо и то доказ чврстог опредељења две државе да наставе у истом правцу, да још више продубе своје везе, поспеше сарадњу и заједничким напорима допринесу стварању стабилног, безбедног и економски просперитетног региона. Оценио је да ће управо рад и посвећени ангажман почасног конзула допринети развоју и јачању сарадње пре свега у области културе, економије и туризма.

Поред наведеног, амбасадор је присутнима пренео очекивање да ће просторије конзулата бити доступне свима, не само пријатељима из света политике и бизниса, него и обичним људима. Након свечаног отварања, приређен је пригодан културно уметнички програм фолклорног ансамбла Пирин.