Printer Friendly Version 13.04.2023. – Ambasador Ž. Jović zajedno sa premijerom R. Bugarske, G. Donevim i ministrom za regionalni razvoj i javne radove Republike Bugarske, I. Šiškovim pustio u upotrebu 6,5 kilometara auto-puta, na prvoj deonici auto-puta „Evropa“, GP Kalotina – Dragoman @ 13 April 2023 02:09 PM

Danas je nedaleko od GP „Kalotina“ održana svečana ceremonija puštanja u upotrebu 6,5 kilometara auto-puta, na prvoj deonici auto-puta „Evropa“, GP Kalotina – Dragoman. Ovom činu prisustvovali su ambasador Ž. Jović, premijer R. Bugarske, G. Donev, ministar za regionalni razvoj i javne radove, I. Šiškov, direktor Agencije „Carina“, P. Gerenski, kao i brojne druge zvanice i javne ličnosti.

Cela deonica na relaciji Dragoman - Kalotina biće puštena u saobraćaj do kraja maja ove godine, dok bi izgradnja poslednje deonice auto-puta između Sofije i Slivnice trebalo da započne za dvadesetak dana i bude gotova do kraja 2024. godine. 

U izjavi za bugarske medije ambasador Jović istakao je da je kao srpski ambasador posebno srećan, jer ovaj auto-put direktno spaja Srbiju i Bugarsku. Takođe, izrazio je uverenje da će sam auto-put doprineti kako daljem razvoju bilateralnih odnosa dve države u svim sferama, tako i jačanju socijalnih veza između srpskih državljana, uključujući i državljane Srbije bugarskog porekla, sa Bugarskom i građanima Bugarske.