Printer Friendly Version 13.04.2023. – Амбасадор Ж. Јовић заједно са премијером Р. Бугарске, Г. Доневим и министром за регионални развој и јавне радове Републике Бугарске, И. Шишковим пустио у употребу 6,5 километара ауто-пута, на првој деоници ауто-пута „Европа“, ГП Калотина – Драгоман @ 13 April 2023 02:08 PM

Данас је недалеко од ГП „Калотина“ одржана свечана церемонија пуштања у употребу 6,5 километара ауто-пута, на првој деоници ауто-пута „Европа“, ГП Калотина – Драгоман. Овом чину присуствовали су амбасадор Ж. Јовић, премијер Р. Бугарске, Г. Донев, министар за регионални развој и јавне радове, И. Шишков, директор Агенције „Царина“, П. Геренски, као и бројне друге званице и јавне личности.

Цела деоница на релацији Драгоман - Калотина биће пуштена у саобраћај до краја маја ове године, док би изградња последње деонице ауто-пута између Софије и Сливнице требало да започне за двадесетак дана и буде готова до краја 2024. године. 

У изјави за бугарске медије амбасадор Јовић истакао је да је као српски амбасадор посебно срећан, јер овај ауто-пут директно спаја Србију и Бугарску. Такође, изразио је уверење да ће сам ауто-пут допринети како даљем развоју билатералних односа две државе у свим сферама, тако и јачању социјалних веза између српских држављана, укључујући и држављане Србије бугарског порекла, са Бугарском и грађанима Бугарске.