Printer Friendly Version 10.04.2023. – Ambasador Ž. Jović sastao sa ministrom za regionalni razvoj i javne radove Republike Bugarske, Ivanom Šiškovim @ 11 April 2023 11:55 AM

Ambasador Jović sastao se sa ministrom za regionalni razvoj i javne radove Republike Bugarske, Ivanom Šiškovim sa kojim je razgovarao o predstojećem otvaranju deonice auto-puta „Evropa“, koji povezuje gl. grad Sofiju i bugarsko-srpsku granicu. Najavljujući puštanje u saobraćaj deonice duge 7 km na delu puta između Dragomana i GP „Kalotina“, ministar Šiškov je uputio poziv amb. i predstavnicima Vlade R. Srbije da prisustvuju ovom događaju, 13. aprila.

Konstatujući da „što se više infrastrukturnih objekata gradi između Bugarske i Srbije, to bolje za dva naroda“, ministar Šiškov je istakao da će cela deonica Dragoman - Kalotina biti puštena u saobraćaj do kraja maja o.g, dok bi izgradnja poslednje deonice auto-puta između Sofije i Slivnice trebalo da započne za 20-ak dana i bude gotova do kraja 2024. godine. 

Tokom razgovora, ministar Šiškov je amb. Jovića informisao i da se očekuje da proširenje GP „Kalotina“ bude završeno do kraja avgusta ove godine.

Na sastanku su učestvovali i zamenik ministra za regionalni razvoj i javne radove Nikolaj Šuškov i direktor Agencije „Carina“ Pavel Gerenski.