Printer Friendly Version 10.04.2023. – Амбасадор Ж. Јовић састао са министром за регионални развој и јавне радове Републике Бугарске, Иваном Шишковим @ 11 April 2023 11:54 AM

Амбасадор Јовић састао се са министром за регионални развој и јавне радове Републике Бугарске, Иваном Шишковим са којим је разговарао о предстојећем отварању деонице ауто-пута „Европа“, који повезује гл. град Софију и бугарско-српску границу. Најављујући пуштање у саобраћај деонице дуге 7 км на делу пута између Драгомана и ГП „Калотина“, министар Шишков је упутио позив амб. и представницима Владе Р. Србије да присуствују овом догађају, 13. априла.

Констатујући да „што се више инфраструктурних објеката гради између Бугарске и Србије, то боље за два народа“, министар Шишков је истакао да ће цела деоница Драгоман - Калотина бити пуштена у саобраћај до краја маја о.г, док би изградња последње деонице ауто-пута између Софије и Сливнице требало да започне за 20-ак дана и буде готова до краја 2024. године. 

Током разговора, министар Шишков је амб. Јовића информисао и да се очекује да проширење ГП „Калотина“ буде завршено до краја августа ове године.

На састанку су учествовали и заменик министра за регионални развој и јавне радове Николај Шушков и директор Агенције „Царина“ Павел Геренски.