Printer Friendly Version 22.02.2023 - Амбасадор Жељко Јовић присуствовао Међународном сајму пољопривреде АГРА у Пловдиву @ 23 February 2023 02:04 PM

У периоду од 21.02. до 25.02. о.г., у Пловдиву, под покровитељством Министарства пољопривреде, хране и шумарства Р. Бугарске, одржава се Међународни сајам пољопривреде „АГРА 2023“, који је свечано отворио министар пољопривреде Р. Бугарске, Јавор Гечев. Церемонији отварања сајма, присуствовали су бројни представници из акредитованих дипломатских представништва у Бугарској, као и чланови делегација земаља које су овом приликом излагали производе својих земаља, а испред Амбасаде Р. Србије, догађају је присуствовао амб. Ж. Јовић.

На сајму је 600 излагача из 25 земаља представило најновија достигнућа из области пољопривредне производње (укључујући научне приступе, праксу, технологије, технике, иновације и др.), опреме и прехрамбених производа, а упоредно су били изложени и производи виноградарства и винарства. Посебна пажња посвећена је савременим технологијама у пољопривреди, односно трендовима аутоматизације и дигитализације.


Амб. Јовић је у друштву почасног конзула Р. Србије у Р. Бугарској, А. Солакове, посетио штандове српских компанија „Метал Инжењеринг“ (производња опреме за прераду замрзнутог воћа и поврћа и за хемијску индустрију) из Ивањице, и „Elixir Zorka“ (производња минералних ђубрива) из Шапца, где је са власницима разговарао о позицији поменутих српских фирми на бугарском тржишту.