Printer Friendly Version 15.02.2023 - Sajam turizma “Holiday & Spa 2023” u Sofiji @ 15 February 2023 01:07 PM

U Sofiji je 15. februara 2023. godine, u organizaciji „Prim Expo“ i pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma R. Bugarske, održan 39-ti međunardoni sajam turizma "Holiday & Spa 2023".

Najprestižniji turističkom forumu u R. Bugarskoj, koji je okuio preko 250 izlagača iz 15 zemalja, otvorio je ministar turizma R. Bugarske, Ilin Dimitrov. Pored nacionalnih i regionalnih turističkih organizacija, na događaju su učestvovali i agencije inostranih i domaćih turoperatora, koje su predstavile turističke destinacije, hotele, turističke centre, vinske regije, manifestacije i festivale.

Pored Turističke organizacije Srbije, na zajedničkom štandu izlagali su i Turistička organizacija Beograd, Novi sad, Niš, Pirot, Sokobanja, Knjaževac, Bela Palanka, Dimitrovgrad, Zlatibor, Babušnica, Leskovac, Kragujevac, Kraljevo, Subotica, Inđija kao i predstavnici privrede banjskih resora iz Srbije. Promovisan je turistički potencijal Srbije, a posetioci su imali priliku da probaju srpske prehrambrene proizvode. Ceremoniji otvaranja sajma prisustvovao je ambasador Željko Jović, koji je u društvu ministra Dimitrova posetio srpski štand.