Printer Friendly Version 15.02.2023 - Сајам туризма “Holiday & Spa 2023” у Софији @ 15 February 2023 01:05 PM

У Софији је 15. фебруара 2023. године, у организацији „Prim Expo“ и под покровитељством Министарства туризма Р. Бугарске, одржан 39-ти међунардони сајам туризма "Holiday & Spa 2023".


Најпрестижнији туристичком форуму у Р. Бугарској, који је окуио преко 250 излагача из 15 земаља, отворио је министар туризма Р. Бугарске, Илин Димитров. Поред националних и регионалних туристичких организација, на догађају су учествовали и агенције иностраних и домаћих туроператора, које су представиле туристичке дестинације, хотеле, туристичке центре, винске регије, манифестације и фестивале.

Поред Туристичке организације Србије, на заједничком штанду излагали су и Туристичка организација Београд, Нови сад, Ниш, Пирот, Сокобања, Књажевац, Бела Паланка, Димитровград, Златибор, Бабушница, Лесковац, Крагујевац, Краљево, Суботица, Инђија као и представници привреде бањских ресора из Србије. Промовисан је туристички потенцијал Србије, а посетиоци су имали прилику да пробају српске прехрамбрене производе. Церемонији отварања сајма присуствовао је амбасадор Жељко Јовић, који је у друштву министра Димитрова посетио српски штанд.