Printer Friendly Version Ambasador Željko Jović prisustvovao Međunarodnom kongresu pravnika „KEC Grupe“ u Banskom @ 21 December 2022 09:14 AM

Međunarodni kongres pravnika, u organizaciji „KEC grupe“ iz Novog Sada, ove godine je održan u Banskom, R. Bugarska. Navedeni kongres je bio internacionalnog karaktera, okupivši pravnike iz više država Evrope, ali i sveta, a sve u cilju razmene znanja, iskustava i mišljenja. Tema ovogodišnjeg kongresa se odnosila na IT pravo, u okviru koje se diskutovalo o digitalizaciji prava, pravosuđu u 21. veku, radu na daljini, digitalnoj imovini, veštačkoj inteligenciji, ali i o zaštiti podataka ličnosti.


Događaj su svečano otvorili gradonačelnik Banskog, gospodin Ivan Kadev i direktor „KEC grupe“, Dejan Škobić, a ucesnicima se obratio i ambasador R. Srbije u R. Bugarskoj, Željko Jović, pozdravivši sve učesnike i poželevši im uspešan rad. Pomenutnom događaju prisustvovali su državni pravobranilac R. Srbije, Olivera Stanimirović i zamenik državnog pravobranioca, Ksenija Maksić.

Predavanja su održali: Ilija Zindović, sudija Vrhovnog kasacionog suda Srbije, Tamara Marinković Kenworthey, advokat iz Njujorka, Holder Zscheyge, predsednik „Legaltech“ asocijacije, Alija Beganović, predsednik prekršajnog suda u Bjelom Polju, Aleksandra Spirkovska, sudija Apelacionog suda u Beogradu, Bogdan Vujović, predstavnika kompanije „Eko Digital“, Draško Orčić, trener poslovnih veština, Stanislav Radulović, v.d. podsekretar Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama, i doktorand na Pravnom fakultetu u Novom Sadu, i drugi eminentni pravnici.

Nakon predavanja, održana su dva okruga stola na teme: “Zaštita podataka ličnosti na internetu”, na kom su panelisti bili Tadija Mitić, ispred organizacije „PraviLaw“, Denis Tul, „Law IT” i Bogdan Vujović, ispred „Eko digitala“ i “Pravna tehnologija – šta nas čeka?”. Takođe, u okviru kongresa održani su i B2B sastanci.