Printer Friendly Version Амбасадор Жељко Јовић присуствовао Међународном конгресу правника „КЕЦ Групе“ у Банском @ 21 December 2022 09:11 AM

Међународни конгрес правника, у организацији „КЕЦ групе“ из Новог Сада, ове године је одржан у Банском, Р. Бугарска. Наведени конгрес је био интернационалног карактера, окупивши правнике из више држава Европе, али и света, а све у циљу размене знања, искустава и мишљења. Тема овогодишњег конгреса се односила на ИТ право, у оквиру које се дискутовало о дигитализацији права, правосуђу у 21. веку, раду на даљини, дигиталној имовини, вештачкој интелигенцији, али и о заштити података личности.


Догађај су свечано отворили градоначелник Банског, господин Иван Кадев и директор „КЕЦ групе“, Дејан Шкобић, а уцесницима се обратио и амбасадор Р. Србије у Р. Бугарској, Жељко Јовић, поздравивши све учеснике и пожелевши им успешан рад. Поменутном догађају присуствовали су државни правобранилац Р. Србије, Оливера Станимировић и заменик државног правобраниоца, Ксенија Максић.

Предавања су одржали: Илија Зиндовић, судија Врховног касационог суда Србије, Тамара Маринковић Кенвотеј, адвокат из Њујорка, Холдер Зшејге, председник „Legaltech“ асоцијације, Алија Бегановић, председник прекршајног суда у Бјелом Пољу, Александра Спирковска, судија Апелационог суда у Београду, Богдан Вујовић, представника компаније „Еко Дигитал“, Драшко Орчић, тренер пословних вештина, Станислав Радуловић, в.д. подсекретар Покрајинског секретаријата за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама, и докторанд на Правном факултету у Новом Саду, и други еминентни правници.

Након предавања, одржана су два округа стола на теме: “Заштита података личности на интернету”, на ком су панелисти били Тадија Митић, испред организације „PraviLaw“, Денис Тул, „Law IT” и Богдан Вујовић, испред „Еко дигитала“ и “Правна технологија – шта нас чека?”. Такође, у оквиру конгреса одржани су и Б2Б састанци.