Printer Friendly Version Амбасадор Ж. Јовић одржао предавање на тему „Улога економске и бизнис дипломатије у односима међу државама на Балкану„ @ 7 December 2022 12:26 PM

Амбасадор Ж. Јовић одржао је предавање на катедри за политичке науке и националну безбедност, пловдивског Универзитетa „Св. Пајсије Хиландарски“, на тему „Улога економске и бизнис дипломатије у односима међу државама на Балкану“. Предавању је присуствовала и Анастасија Русенова Солакова, почасни конзул Р. Србије у Пловдиву.


У свом обраћању, амбасадор Јовић је истакао значај и допринос који економска дипломатије пружа регионалној сарадњи и билатералним односима земаља на Балкану. Такође, амбасадор је присутне упознао са актуелном пословном климом у Р. Србији, реализованим инфраструктурним пројектима наше земље, са посебним освртом на друмски и железнички саобраћај, и њиховом доприносу економском развоју земаља ЗБ.


Након предавања амбасадор Јовић је одговарао на питања студената, те је и том приликом, кроз дате одговоре, дао детаљан осврт на актуелне и најважније правце унутрашње и спољне политике Р. Србије, укључујући и наш однос према јужној покрајни – Косову и Метохији.Предавању је присуствовала и Анастасија Русенова Солакова, почасни конзул Р. Србије у Пловдиву.