Printer Friendly Version 25.11.2022 – Održan biznis forum (Serbian-Bulgarian Business Forum) - Agencije za promociju malih i srednjih preduzeća RB @ 29 November 2022 09:11 AM

Dana 25. novembra 2022. godine, u organizaciji Ambasade R. Srbije i Agencije za promociju malih i srednjih preduzeća RB (BSMEPA), održan je biznis forum „Serbian-Bulgarian Business Forum“, na kojem su predstavljeni privredni subjekti iz Bujanovca. Sastanak, koji je održan u prostorijama Ambasade, otvorili su direktor BSMEPA, Bojko Takov, i ambasador R. Srbije u R. Bugarskoj, Željko Jović.


U uvodnom delu, B. Takov je u svom obraćanju naveo da je promocija razvoja poslovanja između Bugarske i Srbije veoma važan faktor za izgradnju jakog balkanskog regiona, koji će biti podrška za privredne subjekte i celokupnu ekonomsku situaciju dve zemlje. Ambasador Ž. Jović je ukazao na spremnost naše strane da nastavi sa procesom produbljivanjem ekonomskih odnosa i saradnje dve zemlje, uz napomenu da upravo ovakvi forumi daju mogućnost privrednim subjektima da konkretizuju saradnju i promovišu lokalne zajednice.

Nakon zvaničnog otvaranja skupa, predstavnici privrednih subjekata iz Bujanovca su prezentovali potencijale njihovih kompanija. Struktura naših kompanija je bila iz domena pružanja medicinske i rehabilitacione nege (Bujanovačka banja), proizvodnje i distribucije nameštaja, mašinske industrije i prehrambene industrije („Bi voda“, „Megal“, „Maj Plus“, „Milenboos“ i dr.)

Skupu je  prisustvovalo 20 zastupnika (13 iz Bugarske i 7 iz Srbije) privrednih subjekata, koji su održali pojedinačne (B2B) sastanke i razmenili informacijnj od uzajamnog interesa, a u cilju ostvarivanja eventualne buduće poslovne saradnje.