Printer Friendly Version 25.11.2022 - Одржан бизнис форум (Serbian-Bulgarian Business Forum) - Агенције за промоцију малих и средњих предузећа РБ @ 29 November 2022 09:09 AM

Дана 25. новембра 2022. године, у организацији Амбасаде Р. Србије и Агенције за промоцију малих и средњих предузећа РБ (БСМЕПА), одржан је бизнис форум „Serbian-Bulgarian Business Forum“, на којем су представљени привредни субјекти из Бујановца. Састанак, који је одржан у просторијама Амбасаде, отворили су директор БСМЕПА, Бојко Таков, и амбасадор Р. Србије у Р. Бугарској, Жељко Јовић.

У уводном делу, Б. Таков је у свом обраћању навео да је промоција развоја пословања између Бугарске и Србије веома важан фактор за изградњу јаког балканског региона, који ће бити подршка за привредне субјекте и целокупну економску ситуацију две земље. Амбасадор Ж. Јовић је указао на спремност наше стране да настави са процесом продубљивањем економских односа и сарадње две земље, уз напомену да управо овакви форуми дају могућност привредним субјектима да конкретизују сарадњу и промовишу локалне заједнице.

Након званичног отварања скупа, представници привредних субјеката из Бујановца су презентовали потенцијале њихових компанија. Структура наших компанија је била из домена пружања медицинске и рехабилитационе неге (Бујановачка бања), производње и дистрибуције намештаја, машинске индустрије и прехрамбене индустрије („Би вода“, „Мегал“, „Мај Плус“, „Миленбоос“ и др.)

Скупу је  присуствовало 20 заступника (13 из РБ и 7 из РС) привредних субјеката, који су одржали појединачне (В2В) састанке и разменили информацијњ од узајамног интереса, а у циљу остваривања евентуалне будуће пословне сарадње.