Printer Friendly Version 29.10.2022. Одржана литургија у цркви Св. Недеља поводом традиционалног годишњег свечаног чина пресвлачења моштију Св. краља Милутина @ 31 October 2022 08:55 AM

У ораганизацији БПЦ и Амбасаде Србије у Софији, 29. октобра 2022. године, у цркви Св. Недеље, одржана је архијерејска Света литургија и свечани чин пресвлачења моштију Светог краља Милутина.

Литургију је водио викарни софијски и епископ белоградчишки Поликарп, a осим бројног бугарског свештенства, учестововали су и свештеници СПЦ. Такође, овом изузетно важном догађају за српску историју, државу и културу присуствовали су представници Управе за сарадњу с црквама и верским заједницама при Министарству правде Р. Србије, на челу са помоћником директора М. Николићем, као и представници институција СПЦ из Р. Српске, а испред Амбасаде Р. Србије амб. Ж. Јовић и службеници Амбасаде.

По обављеној литургији и пресвлачењу моштију организована је литија, а мошти Св. краља ношене су централним улицама Софије.

За све госте из Р. Србије и Републике Српске, као и за пријатеље из БПЦ и бугарских институција, приређен је пријем у Амбасади Србије у Софији.