Printer Friendly Version 24.10.2022 – U Sofiji Održana turistička prezentacija TOS i TOB @ 24 October 2022 11:56 AM

Dana 21. oktobra 2022. godine, u Sofiji, Turistička organizacija Srbije i Turistička organizacija Beograd, u saradnji sa Ambasadom R. Srbije u Sofiji i Ministarstvom Turizma R. Bugarske, predstavile su turističke potencijale Srbije i Beograda, sa posebnim akcentom na kulturne manifestacije i događaje.

Događaj su otvorili Ambasador Željko Jović i zamenica ministra turizma R. Bugarske, Mariela Modeva. Ambasador Jović je ukazao na značaj saradnje R. Srbija i R. Bugarska, posebno u oblasti turizma, jer se radi o susednim zemljama sa sličnom tradicijom i kulturom. Takođe, ambasador je istakao da veliki broj turista iz R. Bugarske posećuje našu zemlju, te iskazao nadu da će se taj broj povećavati, kao i broj  Srba koji će posetiti Bugarsku. S tim u vezi, turistički predstavnici iz R. Srbije su precizirali da su posete Bugara za prvih šest meseci ove godine zabeležile porast od preko 100 odsto.

Događaju su prisustvovali, pomoćnik direktora TOB, Slobodan Unković, vlasnik jedne od najvećih turističkih agencija u RB, „Bohemija“, Bajko Bajkov, savetnik direktora TOS, Tamara Rašković, rukovodilac Sektora za razvoj i unapređenje turizma TOB, Saša Stevanović, v.d. direktora TO Niš, Dragana Božić, dir. TO Sokobanja, Ljubinko Milenković, brojni predstavnici regionalnih i lokalnih turističkih organizacija, i turoperateri iz R. Srbije i R. Bugarske

Predstavnici turističkih privrednih subjekata dve zemlje su održali pojedinačne (B2B) sastanke i razmenili informacija od uzajamnog interesa, a u cilju ostvarivanja eventualne buduće poslovne saradnje. Struktura kompanija je prevashodno bila iz domena hotelijerstva, ugostiteljstva i mineralnih banja.