Printer Friendly Version 24.10.2022 – У Софији Одржана туристичка презентација ТОС и ТОБ @ 24 October 2022 11:53 AM

Дана 21. октобра 2022. године, у Софији, Туристичка организација Србије и Туристичка организација Београд, у сарадњи са Амбасадом Р. Србије у Софији и Министарством Туризма Р. Бугарске, представиле су туристичке потенцијале Србије и Београда, са посебним акцентом на културне манифестације и догађаје.

Догађај су отворили Амбасадор Жељко Јовић и заменица министра туризма Р. Бугарске, Мариела Модева. Амбасадор Јовић је указао на значај сарадње Р. Србија и Р. Бугарска, посебно у области туризма, јер се ради о суседним земљама са сличном традицијом и културом. Такође, амбасадор је истакао да велики број туриста из Р. Бугарске посећује нашу земљу, те исказао наду да ће се тај број повећавати, као и број  Срба који ће посетити Бугарску. С тим у вези, туристички представници из Р. Србије су прецизирали да су посете Бугара за првих шест месеци ове године забележиле пораст од преко 100 одсто.

Догађају су присуствовали, помоћник директора ТОБ, Слободан Унковић, власник једне од највећих туристичких агенција у РБ, „Бохемија“, Бајко Бајков, саветник директора ТОС, Тамара Рашковић, руководилац Сектора за развој и унапређење туризма ТОБ, Саша Стевановић, в.д. директора ТО Ниш, Драгана Божић, дир. ТО Сокобања, Љубинко Миленковић, бројни представници регионалних и локалних туристичких организација, и туроператери из Р. Србије и Р. Бугарске

Представници туристичких привредних субјеката две земље су одржали појединачне (Б2Б) састанке и разменили информација од узајамног интереса, а у циљу остваривања евентуалне будуће пословне сарадње. Структура компанија је превасходно била из домена хотелијерства, угоститељства и минералних бања.