Printer Friendly Version Obaveštenje u vezi sa popisom državljana Republike Srbije na boravku u inostranstvu @ 13 October 2022 12:51 PM

U toku je popis stanovništva, domaćinstava i stanova koji se sprovodi u Republici Srbiji u periodu od 1.  do 31. oktobra 2022. godine.

S tim u vezi, obaveštavamo da, imajući u vidu da se popis sprovodi isključivo na teritoriji Republike Srbije, podaci o članovima domaćinstva koji se u vreme popisa nalaze u inostranstvu iz razloga školovanja, zaposlenja i dr, prikupljaju se od strane članova njihovog domaćinstva u Republici Srbiji.

Međutim, kada su u pitanju državljani Republike Srbije koji žive u inostranstvu sa svim članovima svog domaćinstva ili kao samačko domaćinstvo, Republički zavod za statistiku (RSZ) sprovodi istraživanje o državljanima u navedenom statusu. U tom cilju, formiran je Upitnik koji je dostupan na sajtu RSZ  od 1. oktobra 2022. godine.

U vezi sa navedenim, pozivamo sve državljane Republike Srbije koji žive u inostranstvu sa svim članovima svog domaćinstva ili kao samačko domaćinstvo da popune navedeni Upitnik, klikom na sledeći link https://www.stat.gov.rs/