Printer Friendly Version Обавештење у вези са пописом држављана Републике Србије на боравку у иностранству @ 13 October 2022 12:49 PM

У току је попис становништва, домаћинстава и станова који се спроводи у Републици Србији у периоду од 1.  до 31. октобра 2022. године.

С тим у вези, обавештавамо да, имајући у виду да се попис спроводи искључиво на територији Републике Србије, подаци о члановима домаћинства који се у време пописа налазе у иностранству из разлога школовања, запослења и др, прикупљају се од стране чланова њиховог домаћинства у Републици Србији.

Међутим, када су у питању држављани Републике Србије који живе у иностранству са свим члановима свог домаћинства или као самачко домаћинство, Републички завод за статистику (РСЗ) спроводи истраживање о држављанима у наведеном статусу. У том циљу, формиран је Упитник који је доступан на сајту РСЗ  од 1. октобра 2022. године.

У вези са наведеним, позивамо све држављане Републике Србије који живе у иностранству са свим члановима свог домаћинства или као самачко домаћинство да попуне наведени Упитник, кликом на следећи линк

https://www.stat.gov.rs/