Printer Friendly Version 23.09.2022 - Ambasador Ž. Jović prisustvovao naučnoj konferenciji povodom obeležavanja120 godišnjice osveštanja hrama, crkve Sv. Rođenja Hristovog u mestu Kazanluk @ 26 September 2022 11:20 AM

Na 120 godišnjicu osveštanja hrama – spomenika Sv. Rođenja Hristovog, Manastira u Šipki, Opštine Kazanluk, održan je niz manifestacija, kao i naučna konferencija u istorijskom muzeju Iskar u Kazanluku.


Tom prilikom ambasadoru Joviću, starozagorski mitropolit, Kiprijan, uručio je gramatu, za poseban doprinos starozagorskoj eparhiji i razvoju bratskih odnosa između dva naroda. U svom obraćanju prisutnim zvanicama ambasador se pre svega zahvalio na ukazanoj velikoj časti, te je istakao da su nam u ovim teškim vremenima preko potrebni ljubav, tolerancija i poimanje bliskosti koja među nama definitivno postoji, ali koje često nismo svesni. Kako je dalje naveo, u svim svojim daljim aktivnostima trudiće se da još jače i neumornije radi na jačanju veza između dva naroda i unapređenju naših odnosa u svim sferama.