Printer Friendly Version 23.09.2022 - Амбасадор Ж. Јовић присуствовао научној конференцији поводом обележавања 120 годишњице освештања храма, цркве Св. Рођења Христовог у месту Казанлук @ 26 September 2022 11:18 AM

На 120 годишњицу освештања храма – споменика Св. Рођења Христовог, Манастира у Шипци, Општине Казанлук, одржан је низ манифестација, као и научна конференција у историјском музеју Искар у Казанлуку.


Том приликом амбасадору Јовићу, старозагорски митрополит, Кипријан, уручио је грамату, за посебан допринос старозагорској епархији и развоју братских односа између два народа. У свом обраћању присутним званицама амбасадор се пре свега захвалио на указаној великој части, те је истакао да су нам у овим тешким временима преко потребни љубав, толеранција и поимање блискости која међу нама дефинитивно постоји, али које често нисмо свесни. Како је даље навео, у свим својим даљим активностима трудиће се да још јаче и неуморније ради на јачању веза између два народа и унапређењу наших односа у свим сферама.