Printer Friendly Version 13.06.2022 - Ambasador Jović prisustvovao je svečanom obeležavanju Dana Opštine Montana @ 13 June 2022 07:22 PM

Ambasador Jović danas je prisustvovao svečanom obeležavanju Dana Opštine Montana. Pored prisustva ceremoniji na glavnom gradskom trgu i učešća u svečanoj sednici opštinskog veća, na kojoj se obratio prisutnima, ambasador se sastao sa gradonačelnikom, Zlatkom Živkovim, ali i sa Rosicom Kirovom, potpredsednicom Parlamenta Republike Bugarske i nekoliko bugarskih poslanika rodom iz regiona severo-zapadne Bugarske. Tom prilikom pre svega je pocrtana važnost što hitnije izgradnje adekvatne putne infrastrukture, koja bi (uz otvaranje novih graničnih prelaza) pomogla oporavku pograničnih opština sa obe strane granice.

Takodje, još jednom je istaknut značaj transgranične saradnje i obaveze daljeg zajedničkog angažmana u toj oblasti. S tim u vezi, sagovornici su istakli profesionalizam i posvećenost realizaciji transgraničnih projekata (finansiranih iz eu fondova), Opštine Pirot i Opštine Montana, koje su do danas uspešno završile 12 projekata.

Svim manifestacijama prisustvovali su i predstavnici Opštine Pirot i niške Opštine Medijana.