Printer Friendly Version 13.06.2022 - Амбасадор Јовић присуствовао је свечаном обележавању Дана Општине Монтана @ 13 June 2022 07:11 PM

Амбасадор Јовић данас је присуствовао свечаном обележавању Дана Општине Монтана. Поред присуства церемонији на главном градском тргу и учешћа у свечаној седници општинског већа, на којој се обратио присутнима, амбасадор се састао са градоначелником, Златком Живковим, али и са Росицом Кировом, потпредседницом Парламента Републике Бугарске и неколико бугарских посланика родом из региона северо-западне Бугарске. Том приликом пре свега је поцртана важност што хитније изградње адекватне путне инфраструктуре, која би (уз отварање нових граничних прелаза) помогла опоравку пограничних општина са обе стране границе.

Такође, још једном је истакнут значај трансграничне сарадње и обавезе даљег заједничког ангажмана у тој области. С тим у вези, саговорници су истакли професионализам и посвећеност реализацији трансграничних пројеката (финансираних из еу фондова), Општине Пирот и Општине Монтана, које су до данас успешно завршиле 12 пројеката.

Свим манифестацијама присуствовали су и представници Општине Пирот и нишке Општине Медијана.