Printer Friendly Version 08.06.2022 – Održana turistička prezentacija TOS „Doživi Srbiju" u Sofiji @ 8 June 2022 06:12 PM

Dana 08. juna 2022. godine, u Sofiji, Turistička organizacija Srbije je u saradnji sa Ambasadom R. Srbije u Sofiji, Ministarstvom Turizma R. Bugarske i Turističkom organizacijom Beograd, održala prezentaciju „Experience Serbia“ i biznis forum, te predstavila turističku ponudu naše zemlje, sa posebnim akcentom na kulturne manifestacije i događaje.


Prezentaciju su otvorili Ambasador Ž. Jović i zamenica ministra turizma R. Bugarske, Irena Georgijeva. Ambasador Jović je rekao da su R. Srbija i R. Bugarska susedne zemlje, povezane velikom tradicijom i kulturom, koje odlikuje odlična bilateralna saradnja, te pozvao turističke predstavnike obe zemlje da iskoriste sve dostupne resurse kako bi unapredili turističku delatnost.

Događaju je prisustvovala i zamenica direktora TOS, Zorica Jovanov, kao i brojni predstavnici regionalnih i lokalnih turističkih organizacija i turoperateri iz R. Srbije i R. Bugarske. D. Butigan, marketing menadžer TOS-a, i Saša Stevanović, rukovodilac sektora za razvoj turizma TOB-a, su putem video prezentacije, predstavili najznačajnije segmente turističke ponude i potencijale R. Srbije.

Predstavnici turističkih privrednih subjekata dve zemlje su održali pojedinačne (B2B) sastanke i razmenili informacija od uzajamnog interesa, a u cilju ostvarivanja eventualne buduće poslovne saradnje. Struktura kompanija je prevashodno bila iz domena hotelijerstva, ugostiteljstva i mineralnih banja.