Printer Friendly Version 08.06.2022 – Одржана туристичка презентација ТОС „Доживи Србију“ у Софији @ 8 June 2022 06:03 PM

Дана 08. јуна 2022. године, у Софији, Туристичка организација Србије је у сарадњи са Амбасадом Р. Србије у Софији, Министарством Туризма Р. Бугарске и Туристичком организацијом Београд, одржала презентацију „Доживи Србију“ и бизнис форум, те представила туристичку понуду наше земље, са посебним акцентом на културне манифестације и догађаје.


Презентацију су отворили Амбасадор Ж. Јовић и заменица министра туризма Р. Бугарске, Ирена Георгијева. Амбасадор Јовић је рекао да су Р. Србија и Р. Бугарска суседне земље, повезане великом традицијом и културом, које одликује одлична билатерална сарадња, те позвао туристичке представнике обе земље да искористе све доступне ресурсе како би унапредили туристичку делатност.

Догађају је присуствовала и заменица директора ТОС, Зорица Јованов, као и бројни представници регионалних и локалних туристичких организација и туроператери из Р. Србије и Р. Бугарске. Д. Бутиган, маркетинг менаџер ТОС-а, и Саша Стевановић, руководилац сектора за развој туризма ТОБ-а, су путем видео презентације, представили најзначајније сегменте туристичке понуде и потенцијале Р. Србије.

Представници туристичких привредних субјеката две земље су одржали појединачне (Б2Б) састанке и разменили информација од узајамног интереса, а у циљу остваривања евентуалне будуће пословне сарадње. Структура компанија је превасходно била из домена хотелијерства, угоститељства и минералних бања.