Printer Friendly Version 06.06.2022 – Ambasador Ž. Jović razgovarao sa ministrom za inovacije R. Bugarske D. Lorerom @ 7 June 2022 10:41 AM

Na sastanku sa bugarskim ministrom za inovacije, Danielom Lorerom, ambasador Jović je predstavio rezultate intenzivnog angažmana nadležnih institucija Republike Srbije u oblasti inovacija, razvoja i strateških investicija.


U tom smislu, ambasador je pre svega istakao da je ogroman infrastrukturni i industrijski napredak u našoj zemlji produkt strateškog planiranja, odlične i odlučne realizacije zacrtanih dugoročnih ciljeva na najvišem državnom nivou kao i našeg čvrstog opredeljenja da modernizacijom Srbije pre svega zadržimo mlade ljude i već formirane stručnjake.

Sa ministrom Lorerom razmotrena je mogućnost skorog sastanka sa srpskim ministrom za inovacije, N. Popovićem, kao i sa drugim zvaničnicima R. Srbije, koji su angažovani u komplementarnim oblastima, kako bi se zajedničkim naporima obezbedila još čvršća povezanost dve prijateljske zemlje i još brzi napredak celog regiona.