Printer Friendly Version 06.06.2022 – Амбасадор Ж. Јовић разговарао са министром за иновације Р. Бугарске Д. Лорером @ 7 June 2022 10:40 AM

На састанку са бугарским министром за иновације, Даниелом Лорером, амбасадор Јовић је представио резултате интензивног ангажмана надлежних институција Републике Србије у области иновација, развоја и стратешких инвестиција.


У том смислу, амбасадор је пре свега истакао да је огроман инфраструктурни и индустријски напредак у нашој земљи продукт стратешког планирања, одличне и одлучне реализације зацртаних дугорочних циљева на највишем државном нивоу као и нашег чврстог опредељења да модернизацијом Србије пре свега задржимо младе људе и већ формиране стручњаке.

Са министром Лорером размотрена је могућност скорог састанка са српским министром за иновације, Н. Поповићем, као и са другим званичницима Р. Србије, који су ангажовани у комплементарним областима, како би се заједничким напорима обезбедила још чвршћа повезаност две пријатељске земље и још брзи напредак целог региона.