Printer Friendly Version 22.05.2022 – Ambasador Ž. Jović prisustvovao obeležavanju tridesete godišnjice postojanja Američkog univerziteta u Blagoevgradu @ 23 May 2022 09:04 AM

U društvu ambasadorke SAD, Hero Mustafe i dekana Američkog univerziteta u Blagoevgradu (AUBG), Dejvida Evansa, ambasador Jović juče je prisustvovao svečanom obeležavanju tridesete godišnjice rada ove veoma respektabilne naučne institucije u Bugarskoj, priznate u celom svetu.

Ovaj univerzitet godinama pohađaju studenti iz čitavog sveta i posebno našeg regiona, među kojima je uvek bilo dosta srpskih državljana. Ove godine, sa izuzetnim ocenama i odličnim krajnjim rezultatom, diplome ovog Univerziteta dobili su i Mila Mladenov iz Dimitrovgrada i Miloš Vukadinović iz Niša. U kratkom susretu sa našim sunarodnicima ambasador im je poželeo sreću u daljem radu i usavršavanju i zamolio ih da sve naučeno primene u našoj zemlji, uz obećanje da će država Srbija nastaviti da se razvija i svakog dana bude sve bolje i sigurnije mesto za život, pre svega mlađim naraštajima.

U razgovoru sa dekanom Evansom, ambasador je istakao spremnost da se u narednom periodu razmotre mogućnosti uspostavljanja naučno-tehničke saradnje ovog univerziteta sa srodnim institucijama u R. Srbiji, kako bi se još više unapredila naučna baza u obe države, i sa još višim kvalitetom obrazovale naredne generacije.