Printer Friendly Version 22.05.2022 – Амбасадор Ж. Јовић присуствовао обележавању тридесете годишњице постојања Америчког универзитета у Благоевграду @ 23 May 2022 09:02 AM

У друштву амбасадорке САД, Херо Мустафе и декана Америчког универзитета у Благоевграду (АУБГ), Дејвида Еванса, амбасадор Јовић јуче је присуствовао свечаном обележавању тридесете годишњице рада ове веома респектабилне научне институције у Бугарској, признате у целом свету.

Овај универзитет годинама похађају студенти из читавог света и посебно нашег региона, међу којима је увек било доста српских држављана. Ове године, са изузетним оценама и одличним крајњим резултатом, дипломе овог Универзитета добили су и Мила Младенов из Димитровграда и Милош Вукадиновић из Ниша. У кратком сусрету са нашим сународницима амбасадор им је пожелео срећу у даљем раду и усавршавању и замолио их да све научено примене у нашој земљи, уз обећање да ће држава Србија наставити да се развија и сваког дана буде све боље и сигурније место за живот, пре свега млађим нараштајима.

У разговору са деканом Евансом, амбасадор је истакао спремност да се у наредном периоду размотре могућности успостављања научно-техничке сарадње овог универзитета са сродним институцијама у Р. Србији, како би се још више унапредила научна база у обе државе, и са још вишим квалитетом образовале наредне генерације.