Printer Friendly Version 19.05.2022 – U Ambasadi organizovana promocija zdrave hrane sa područja niškog regiona @ 20 May 2022 08:24 AM

Danas je u Ambasadi Srbije u Sofiji organizovana promocija lekovitog bilja i zdrave hrane, sa područja niškog regiona. Nebojša Stamenović iz Niša, poznat po svojim specijalitetima u širem regionu, ali i u kuhinji manastira Hilandar, danas je prisutnima pripremio nekoliko različitih specijaliteta, isključivo biljnog porekla.


Gosti su imali priliku da uživaju u divljoj koprivi sa Suve Planine, pasilju lozanu gradištanskom, kuvanim sa više od deset različitih planinskih biljaka, dimljenim sirevima punjenim biljkama svrljiških planina, kao i posebnoj poslastici, kolaču od divlje ribizle i bagremovog cveta sa Suve planine.

Ambasador Jović je prisutnima predstavio turističke i druge potencijale Niša i niškog regiona, pre svega u vezi sa prirodom i zdravom hranom. Događaju su prisustvovali ambasadori BiH, Češke, Slovačke, Kipra, Švajcarske, Maroka i Argentine, visoki predstavnici ministarstva turizma i zdravlja R. Bugarske, kao i nekolicina srpskih državljana koji živi i radi u Bugarskoj.