Printer Friendly Version 19.05.2022 – У Амбасади организована промоција здраве хране са подручја нишког региона @ 20 May 2022 08:22 AM

Данас је у Aмбасади Србије у Софији организована промоција лековитог биља и здраве хране, са подручја нишког региона. Небојша Стаменовић из Ниша, познат по својим специјалитетима у ширем региону, али и у кухињи манастира Хиландар, данас је присутнима припремио неколико различитих специјалитета, искључиво биљног порекла.


Гости су имали прилику да уживају у дивљој коприви са Суве Планине, пасуљу лозану градиштанском, куваним са више од десет различитих планинских биљака, димљеним сиревима пуњеним биљкама сврљишких планина, као и посебној посластици, колачу од дивље рибизле и багремовог цвета са Суве планине.

Амбасадор Јовић је присутнима представио туристичке и друге потенцијале Ниша и нишког региона, пре свега у вези са природом и здравом храном. Догађају су присуствовали амбасадори БиХ, Чешке, Словачке, Кипра, Швајцарске, Марока и Аргентине, високи представници министарства туризма и здравља Р. Бугарске, као и неколицина српских држављана који живи и ради у Бугарској.