Printer Friendly Version 17.05.2022 – Ambasador Ž. Jović prisustvovao obeležavanju dvadesete godišnjice postojanja kompanije "Mars Armor " @ 17 May 2022 11:49 AM

U društvu počasnog konzula Srbije, Anastasije Solakov i predsednika Opštine Kostinbrod, Trajka Mladenova, jedne od tri najveće i najuspešnije industrijske zone u Bugarskoj, ambasador Ž. Jović danas je u Kostinbrodu prisustvovao svečanom obeležavanju dvadesete godišnjice od osnivanja Kompanije Mars Armor, koja proizvodi šlemove i pancire.

U razgovoru sa vlasnikom kompanije, Plamenom Taškovim, ambasador je izložio dostignuća koja u proteklih nekoliko godina beleže srpske kompanije iz oblasti odbrambene industrije, kao i na naše ukupne potencijale u tom sektoru, a sa aspekta potencijalne saradnje srpskih firmi sa ovom uspešnom bugarskom firmom, koja svoje proizvode plasira na tržišta preko 80 država u svetu.

Ambasador Jović i gospodin Taškov su se saglasili da će predstojeći veliki sajam naoružanja i vojne preme u Plovdivu, Hemus 22, biti idealna prilika za razgovore i eventualne dogovore sa predstavnicima srpskih kompanija.