Printer Friendly Version 17.05.2022 – Амбасадор Ж. Јовић присуствовао обележавању двадесете годишњице постојања компаније "Mars Armor" @ 17 May 2022 11:47 AM

У друштву почасног конзула Србије, Анастасије Солаков и председника Општине Костинброд, Трајка Младенова, једне од три највеће и најуспешније индустријске зоне у Бугарској, амбасадор Ж. Јовић данас је у Костинброду присуствовао свечаном обележавању двадесете годишњице од оснивања Компаније Марс Армор, која производи шлемове и панцире.


У разговору са власником компаније, Пламеном Ташковим, амбасадор је изложио достигнућа која у протеклих неколико година бележе српске компаније из области одбрамбене индустрије, као и на наше укупне потенцијале у том сектору, а са аспекта потенцијалне сарадње српских фирми са овом успешном бугарском фирмом, која своје производе пласира на тржишта преко 80 држава у свету.

Амбасадор Јовић и господин Ташков су се сагласили да ће предстојећи велики сајам наоружања и војне преме у Пловдиву, Хемус 22, бити идеална прилика за разговоре и евентуалне договоре са представницима српских компанија.